Activiteiten

Iedere dag gaan we wel even naar buiten. Alleen als het heel slecht weer is een enkele keer niet. Maar iedere dag een frisse neus halen is wel mijn streven.

Ik maak ook graag uitstapjes met de kinderen.

Voorbeelden van uitstapjes in Barendrecht zijn:
openbare speeltuinen in de wijk
de Oranjespeeltuin
wandelen in de Grienden
wandelen/fietsen langs de Oude Maas, daar is tevens een speeltuin en ’s zomers een spartelbadje
picknicken
naar IKEA (in de winkel/restaurant vinden de kinderen het vaak heel leuk)
Natuurlijk kunnen ze ook gewoon in de tuin spelen waar we speelmaterialen zoals driewielers, ballen en een watertafel hebben.

Uitstapjes buiten Barendrecht gaan meestal naar Rotterdam. We gaan dan met de tram. Naar Diergaarde Blijdorp of een museum zoals Professor Plons (Maritiem Museum) en het Natuur Historisch Museum maar ook Plaswijckpark, Euromast enzovoorts zijn uitjes die de kinderen erg op prijs stellen.
Voor de uitstapjes zal ik altijd van te voren met de ouders overleggen en bespreken wat de eventuele kosten zijn (kinderen tot 4 jaar kunnen gratis in de tram en ook de entree van musea is vaak gratis voor hen, kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar de dierentuin).

In huis kunnen de kinderen spelen met speelgoed. Voor zowel jongens als meisjes heb ik speelgoed voor alle leeftijden. Duplo, blokken, verkleedkleren, treintjes, autootjes, puzzels, gezelschapsspelletjes, Little People, dierentuin, diverse ‘bouwstenen’, serviesje, poppenhuis etc. Ik koop ook regelmatig nieuw speelmateriaal.

Ik lees iedere dag boekjes voor, we maken een hindernisbaan in huis, dansen op muziek, zingen samen, we knutselen, verven, tekenen, kleien, plakken, bakken etc.

Voor baby’s hanteer ik het voedingsschema dat de ouders mij geven. Ook geven de ouders fles- of borstvoeding en fruithapjes zelf mee. Voor de oudere kinderen regel ik het eten. ’s Morgens ontbijten we aan tafel, om 10 uur eten we fruit, om 12 uur lunchen we aan tafel of als het mooi weer is gaan we soms buiten picknicken of eten we in de tuin. En om 15.00 eten we nogmaals fruit of groente (zoals tomaatjes, komkommer etc) aan tafel.

Voor de kindjes die overdag slapen heb ik stapelledikantjes in een aparte, schone en goed geventileerde ruimte die zowel ’s winters als ’s zomers op een aangename temperatuur van rond de 20 graden wordt gehouden. Tevens heb ik een babyfoon met camera. Slaapzakjes, speen of knuffel geven de ouders mee.

Kinderen mogen eigen speelgoed meenemen indien:

  • de andere kinderen hier ook mee mogen spelen (en hier dus geen ruzie over ontstaat)
  • het geschikt is voor kinderen van 0-3 jaar (dus geen knikkers, kleine onderdelen, steentjes, muntstukken etc.)
  • het geen speelgoedwapens zijn

Reacties zijn gesloten.