Informatiepagina

Wie ben ik? …

Mijn naam is Daniëlle, ik ben 51 jaar, getrouwd met Wilco en moeder van twee kinderen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als gastouder. Ik heb gekozen voor een baan in de kinderopvang omdat ik graag het gevoel heb dat ik met mijn werk een positieve bijdrage lever: mensen kan helpen. Ik help de ouders door hun kinderen op te vangen zodat zij met een gerust gevoel aan het werk kunnen. En ik help de kinderen door hen een veilige opvangplek te bieden waar ze veel plezier maken, veel leren en ervaringen opdoen zowel individueel als met andere kinderen.

Mijn eigen kinderen zijn Melissa (2000) en Vincent (2004). Melissa woont inmiddels samen met haar vriend Gene en hun twee kittens. Vince is de meeste dagen het grootste deel van de dag op school maar heeft ook één dag in de week online les. Wanneer hij thuis is vindt hij het ook erg leuk om met de oppaskindjes te spelen. Melissa werkt fulltime bij IKEA Barendrecht en Vincent studeert Software Development in Rotterdam.

Mijn man Wilco en ik hebben elkaar in 1990 leren kennen toen we beiden bij de Rabobank in Rotterdam werkten. In 1998 zijn we getrouwd en in onze huidige woning in Barendrecht komen wonen.

Ik ben creatief, optimistisch, vrolijk, rustig, zorgzaam, energiek, vindingrijk en enthousiast. Naast mijn werk hou ik erg van lezen, muziek, dieren, theater, film, tv series, reizen, fotograferen, kunst, koken, wandelen, fietsen en verhalen schrijven.

Sinds september 2020 hebben we een nieuw gezinslid. Teigetje. Een rood katertje dat op 18 juni geboren is. Een heel vriendelijk beestje dat gek op kinderen is. En sinds augustus 2021 een klein vriendje voor hem die we Lucifer genoemd hebben. Lucifer is een zwart katertje dat op 1 april van dat jaar geboren is. Ook hij is heel lief voor kinderen. Zelfs een beetje té lief. Deze goedzak vindt echt ALLES goed dus moet ik de kindjes echt leren voorzichtig met hem om te gaan. Beiden zien er inmiddels al uit als grote katers ondanks hun jonge leeftijd. (Ze zijn beide 50% Ragdoll wat een groot kattenras is en erom bekend staat dat het hele vriendelijke goedzakken zijn)

De kattenbak, het eten voor de katten etc staan allemaal boven, op een plek waar de kinderen niet komen. Ze komen niet in de slaapruimte.

Ik spreek Nederlands (moedertaal), Engels (vloeiend) en Duits (redelijk).

Na 14 jaar bij de Rabobank gewerkt te hebben, heb ik besloten om als gastouder te gaan werken. Daarvoor heb ik het vereiste MBO diploma ‘Helpende Zorg en Welzijn’ behaald. Tevens ben ik in bezit van het EHBO voor kinderen certificaat waarvoor ik jaarlijks een nieuwe training volg voordat het certificaat verlengd wordt. Het gastouderbureau organiseert ook regelmatig thema avonden en opfriscursussen waar ik aan deelneem.

Reacties zijn gesloten.